Oxtail Kare-kare

15 Juil

Ingredients

  • 1 oxtail (3-5 lbs.)
  • 5 tbsps, oil
  • 5 cloves garlic, crushed
  • 1 medium sized onion, sliced
  • water from 1/4 cup achuete, soaked
  • 1 banana heart, sliced crosswise
  • 2 bundles Chinese long bean (sitaw), cut into 2-inch pieces
  • 4 eggplants, cut into 1/2 inch slices
  • 1/3 cup rice, toasted brown in a pan and ground to a powder
  • 1/2 cup peanut butter
  • salt and pepper to taste
  • MSG (optional)

Directions

Cut oxtail into 3 inch pieces. Boil once and discard water.
Boil again until tender.
Saute garlic and onion in oil.
Add achuete water, sauteed garlic and onions to meat and bring to a boil.
Add vegetables and enough water to make a sauce.
Add the powdered rice and peanut butter dissolved in 3/4 cup water into the meat.
Season with salt, pepper and MSG.
Serve with Bagoong Alamang on the side.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :