Ukoy

15 Juil

Ingredients

  • 1 cup flour
  • 1 egg
  • 1 clove garlic minced
  • 1 tsp. salt
  • 2 cups mung bean (mungo) sprouts
  • 1 tsp. baking powder
  • 1 2/3 cups shrimp juice (do this by taking the heads out and crushing it in 1 2/3 cups water)
  • 2 green onions
  • 12 shrimp

Directions

Mix flour, egg, shrimp juice, baking powder, garlic and salt.
Blanch the mung bean sprouts and shrimp.
Finely cut green onions and mix all ingredients together.
Heat oil for frying.
When oil is hot enough, take the mixture and fry it in the shape of pancakes.
The ukoy will be done when the outside is brown and crispy.
Serve with a sauce made with vinegar, salt, pepper and garlic.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :