Sinigang na Sugpo

16 Juil

Serves: 8

Ingredients

  • 10 cups water
  • 2 pieces onion quartered
  • 4 pieces tomatoes, seeded and quartered
  • 2 pieces daikon (peeled and sliced diagonally into discs)
  • 12 pieces long beans (sitaw), cut into 2-inch lengths
  • 4 pieces green chili peppers (sili)
  • 35 ounces prawns or shrimps, trimmed
  • 14 ounces spinach or Asian watercress (kangkong)

Directions

Bring water to a boil.
Add onions and tomatoes.
Simmer for 5 minutes.
Add daikon, long beans, chili pepper, fish sauce, and Mama Sita’s Sinigang mix.
Continue to simmer for three minutes, uncovered.
Add the shrimps and simmer for another 3 minutes.
Turn off the heat and add the spinach or kangkong.
Cover to steam-cook the vegetables.
Serve with fish sauce.


Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :