Tuna Tataki

28 Août

Serves 4
Ingredients

* 4 Tuna steaks
* Black peppercorns, coarsely cracked

Dipping Sauce:

* 1/2 cup Peanut oil
* 1 ounce Sesame oil
* 2 ounces Soy sauce
* 1/2 ounce Garlic — grated
* 1/2 ounce Ginger — grated
* 5 spice powder to taste

Directions
Roll tuna in cracked black pepper then sear it in a very hot cast iron pan without oil.
let cool slighly, then slice thinly. Serve with dipping sauce.

Sauce: 1/2 cup peanut oil, 1 oz. sesame oil, 2 oz. soy sauce, 1/2 oz grated garlic, 1/2 oz grated ginger, 5 spice powder to taste.
Slice tuna very thin, serve with sauce down and garnish with pickled ginger.
A great appetizer.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :